Kosten zinken dakgoot en dakgootpreventie

Wees slim

laat het zinkwerk vakkundig en op tijd vervangen

Onze diensten Vraag direct een offerte aan

Wees slim

Waarom moet je op tijd je dakgoot vervangen ?

Is je dakgoot verouderd en/of weet je niet meer wanneer de dakgoot voor het laatst is vervangen ? Dan is de kans groot dat de dakgoot moet worden nagekeken op gebreken. Het is raadzaam om de dakgoot op tijd te vervangen. Als de dakgoot lekt, merk je dat over het algemeen pas als het water in de houten ombouw is gelekt. Dit zorgt ervoor dat het hout gaat rotten wat mogelijk weer extra kosten oplevert omdat het hout moet worden vervangen. Hoe langer je wacht met het vervangen of repareren van de dakgoot hoe hoger de kosten op kunnen lopen.

Wat kost een zinken dakgoot nou eigenlijk gemiddeld per meter ? 

Omdat een zinken dakgoot vaak maatwerk betreft is het niet mogelijk om een vaste prijs te geven per meter. Met zink heb je te maken met een werkende breedte van de dakgoot en een bepaalde moeilijkheidsgraad. Uiteraard zijn er meer factoren die de prijs bepalen maar deze 2 factoren hebben de grootste invloed op de prijs per meter. 

Onder de moeilijkheidsgraad vallen voornamelijk de bereikbaarheid van de goot, het aantal hoeken en details.

Om een goed beeld te geven van de kosten hebben we 2 opties op een rij gezet. Er wordt uitgegaan van een woning met in totaal 12 meter dakgoot. Een rijtjeswoning heeft gemiddeld 6 meter dakgoot voor en 6 meter dakgoot achter. 

 

Werkzaamheden: 


Reparatie dakgoot:                                € 100 - € 200 

Leveren en plaatsen nieuwe dakgoot :  € 700 - € 900

 

Bespaar op de kosten

Iedere woning is anders en de kosten verschillen per woning en situatie. Wil je gratis een prijsopgave voor een project ontvangen ? Vraag dan snel een offerte aan en wij nemen binnen 48 uur contact op om de situatie te bespreken. Over de prijs komen we er altijd wel uit. Wij zijn gespecialiseerd in zinkwerk en geven altijd minimaal 10 jaar garantie. Hierdoor bespaar je niet alleen op korte termijn maar ook op de lange termijn. 

Waarom dakgootroosters over de dakgoot ? 

Dakgootroosters van dakgootpreventie hebben de unieke eigenschap om blad en rommel uit uw dakgoot te weren. Hierdoor blijft uw dakgoot altijd vrij van blad en raakt deze dus nooit verstopt. Door de vele voordelen die de roosters bieden bent u op de lange termijn verzekerd van kosten door waterschade en verlengd tevens de levensduur van de dakgoot. 

Het materiaal is van duurzaam aluminium en heeft een beschermende coating welke er voor zorgt dat het rooster beschermt is tegen UV straling en er voor zorgt dat bladeren niet blijven plakken op de roosters. 

Wat kost dakgootpreventie ? 

Ook dit betreft maatwerk waardoor een exacte prijs moeilijk is te geven. De roosters worden ter plekke op maat gemaakt door een mobiele zetbank. 

Wel kunnen we een indicatie geven van de gemiddelde prijs. 

Ook hier hanteren we een standaard woning met 12 meter dakgoot. We gaan uit van een ideale situatie met een dakgoot die zich onder de 2,5 meter hoogte bevindt. 

Je bent in deze situatie voor ongeveer € 650 voor altijd verzekerd van een schone goot zonder onderhoudskosten. Als extra voordeel wordt de levensduur van het zink verlengd. 

 

Nog niet helemaal overtuigd ? Laat ons dan vrijblijvend langkomen zodat we het product kunnen demonstreren en alle vragen kunnen beantwoorden.