Zinken dakgoot solderen

Juiste uitvoering zinken dakgoot solderen

Wij komen nog steeds zinken dakgoten tegen met een verkeerd geplaatste soldering. Om een goed beeld te kunnen geven van onze werkzaamheden willen wij graag uitleggen wat er kan gebeuren bij een slechte soldering en hoe wij te werk gaan.

RFD Zinktechniek zorgt ten alle tijde voor een juiste soldering zodat wij een garantie kunnen geven van minimaal 10 jaar en er zeker van kunnen zijn dat de dakgoot de juiste levensduur van gemiddeld 30 jaar kan halen. 

Wij komen helaas nog vaak genoeg dakgoten tegen die 2 tot 3 jaar geleden zijn vervangen met een zeer smalle soldering en dan ook nog eens is vast gespijkerd aan de betimmering. Hierdoor kan het zink zijn spanning niet kwijt en zal als eerste gaan scheuren bij de solderingen.  

RFD Zinktechniek werkt dan ook altijd met klangen die worden bevestigd op de betimmering die vervolgende de dakgoot op zijn plek houden. Omdat de zinken dakgoot vrij kan bewegen in de betimmering zal het zink niet gaan scheuren bij de solderingen en blijft de betimmering ook intact. 

We werken met een soldering van 2 cm aan de juiste zijde van de overlapping van het zink en de juiste warmte van de bout waardoor het tin goed kan doorvloeien. 

Wij nemen onze tijd hiervoor omdat dit het belangrijkste onderdeel is bij het plaatsen van een zinken dakgoot. 

Het advies van onze kant is dan ook om altijd te controleren of uw dakgoot wel op de juiste wijze is geplaatst. 

Hoe het niet moet

Slechte soldering

Hoe het wel moet 

soldering 2cm

Wilt u er zeker van zijn dat uw dakgoot de gewenste levensduur van 30 jaar haalt ?